La Ligne 2007

Home
Omhoog

     

bullet Beste beeld
met 1024-768
of hoger!


LA LIGNE 

 

Expositie van Jacqueline Senden  

Van 8 april t/m 1 juni  2007 in Home-Gallery Arte-Aparte


Jacqueline Senden volgde de opleiding “Mode Design” aan de kunstacademie Maastricht. Essentieel onderdeel van de studie was het tekenen en schilderen naar levend model, een van haar favoriete vakken. De monumentaliteit en de expressiviteit die in dit vak te leggen zijn, bleken een enorme uitdaging te zijn. Materiaalkeuze, formaat en penseelvoering zijn naar eigen vrijheid te gebruiken. Peter Wehrens, docent Monumentale Vormgeving aan de stadsacademie bracht haar het beeldhouwen met penseel bij. 

 

Na haar studie brandde het kunstzinnige pitje een aantal jaren wat lager. Ze runt al jaren samen met haar partner vakantieboerderij en camperverhuur Gillishof en combineert dit met een groot gezin met 5 kinderen. Een aantal jaren geleden heeft ze weer les genomen. Ze wordt daarbij gestimuleerd en geprikkeld om steeds nieuwe technieken en mogelijkheden te onderzoeken. Bij ieder volgend werk gaat Jacqueline dan ook steeds een nieuwe uitdaging aan.

 

Haar werk kenmerkt zich dan ook door het gebruik van een veelvuldigheid aan technieken. Laag over laag wordt de verf aangebracht zodat het doek ‘body’ krijgt. Met elkaar concurrerende materialen strijden om de beste plek. Levende wezens staan veelal centraal in haar werk; echter gereduceerd tot een ‘disorderd’ gegeven. De expressie blijkt uit de vlakverdeling en de lijnvoering. expo-la-ligne-inrichting-015.jpg (88076 bytes)

expo-la-ligne-inrichting-004.jpg (96443 bytes)

expo-la-ligne-inrichting-025.jpg (72763 bytes)

expo-la-ligne-inrichting-019.jpg (106620 bytes)

expo-la-ligne-inrichting-039.jpg (110296 bytes)


  

In haar expositie La Ligne stond nu de lijn, de draad, centraal. Jacqueline heeft geprobeerd het thema ‘lijn’ zo uitgebreid mogelijk te behandelen en te bestuderen. Sinds enige tijd legt Jacqueline zich ook toe op keramische vormgeving. Een aantal van haar gebruiksvoorwerpen stelde zij nu ook tentoon in de Home Gallery.In een aantal keramische objecten kwam het thema draad en lijn terug. 

 

Op zondag 8 april werd de expositie geopend in het bijzijn van een aantal genodigden. Klik op een van de miniatuurfoto's hieronder voor een korte impressie van de openingsbijeenkomst en deze wordt vergroot in een nieuw scherm, met de 'terugknop' komt u weer terug op deze pagina.

opening-la-ligne-2.jpg (76926 bytes)
Wil Knappers spreekt een kort openingswoord uit. 

opening-la-ligne-4.jpg (74221 bytes)
Odette Knappers leest de mythe van "De draad van Ariadne" voor.

opening-la-ligne-3.jpg (94376 bytes)
Luisterend publiek...

opening-la-ligne-1.jpg (93043 bytes)
Jacqueline Senden dankt aanwezigen voor belangstelling. 

 

 


Terug naar begin van de pagina

 

  

 

Laatst bijgewerkt: zondag 07 februari 2021
Hebt u vragen of opmerkingen over deze site, 
neem dan contact op met marianne@arte-aparte.com.
© 2003 Arte-Aparte. Alle rechten voorbehouden.
Ingeschreven bij KvK onder nummer 76931498 (Arte-Aparte)
BTW-id: NL003146425B40