Wereldreis

Home

     

Beste beeld
met 1024-768
of hoger!

De wereldreis van schilderij ‘Tour du Monde’ (Wereldreis) is een project dat is gestart in september 2011. De bedoeling van dit project was dat ik dit schilderij helemaal loslaat en diegene waar het schilderij logeerde, bepaalde zelf naar wie en waar het schilderij zou doorreizen. Na een eerste reis, die helaas strandde in juni 2013, is een doorstart gemaakt in oktober van dat jaar. In de zomer van 2016 is het project gestopt.

De filosofie van dit project was mensen te verbinden door kunst, te kijken naar kunst, te praten over kunst, te genieten van kunst. Wel of geen kunstkennis hebben, was hierbij niet van belang. Het ging om de sociale verbinding en het starten van nieuwe ideeën en projecten of simpelweg het genieten van een beeld en kleur. Voor alle nieuwe logeeradressen gold: geniet ervan!

Hieronder vindt u de (korte) reisverslagen vanuit de logeeradressen.

Wereldreis heeft zijn definitieve bestemming gevonden! (10 juni 2017)

Tijdens de Kunstmarkt in Rosmalen op zaterdag 10 juni 2017 heeft het schilderij "Tour du Monde" (Wereldreis) zijn definitieve bestemming gevonden: een enthousiaste kunstliefhebster uit Rosmalen heeft het werk gekocht!

Afsluiting wereldreis 2e reis (Zomer 2016)

In de zomer van 2016 heeft het schilderij zijn reis beëindigd en is het teruggereisd naar de Home-Gallery van Arte-Aparte. 'Wereldreis' is nu weer opgenomen in de beschikbare collectie.

Reisverslag 10, 2e reis (2 mei 2016, door Coby Aasman)

Dag Marianne, het schilderij is weer op reis, naar Noordwijk!!! Dank je wel dat ik even van jouw schilderij heb mogen genieten, groeten Coby Aasman

Reisverslag 9, 2e reis (10 januari 2016, door Willy Keizer-Guichelaar)

Na een verblijf van enkele maanden in Dalerpeel is het schilderij onlangs doorgereisd naar Scheveningen.

Reisverslag 8, 2e reis (27 september 2015, door Klarina en Wilko Janssen)

Na een verblijf van enkele maanden in Duitsland is het schilderij doorgereisd naar Dalerpeel.

Reisverslag 7, 2e reis (2 juni 2015, door Wim en Marijke Janssen)

Beste Marianne,

De “Wereldreis “ gaat Losser morgen verlaten en vervolgt zijn reis naar Duitsland. Onze zoon en schoondochter wonen in Hoogstede ( vlakbij Emlichheim) en vinden het heel leuk om het schilderij een poosje in huis op te hangen.

Wij hebben het met veel plezier een poosje onderdak gegeven. Het hing op een plaats waar de meeste mensen ons huis binnenkomen en daardoor hebben veel mensen het bewonderd.

Wij wensen je nog veel succes met jouw artistieke gave.
Met een hartelijke groet, Wim en Marijke Janssen uit Losser

Reisverslag 6, 2e reis (23 februari 2015, door Jan en Tineke Prins)

Hallo Marianne,

Je schilderij heeft weer een nieuwe verblijfplaats. Ik heb het op mijn verjaardag, 21 december 2014, gekregen van Jan en Miep, via Barbara. We hadden een kamer vol mensen en we hebben uitleg over het schilderij gegeven en de reacties waren heel positief.

Het heeft bij ons in de bijkeuken gehangen. Rare plaats? Nee. Hier in Twente komen mensen via de achterdeur binnen, dus heeft iedereen het gezien! Leuke reacties. Ook was daar een goede lichtinval, waardoor de kleuren heel goed uitkwamen. Wij hebben het doorgegeven aan Marijke en Wim Janssen, hier in Losser.

Met vriendelijke groeten, Jan en Tineke Prins

Reisverslag 5, 2e reis (22 december 2014, door Miep en Jan van den Oever)

Hallo Marianne, 

Je schilderij is dus weer op reis, wij hebben het meegegeven met Barbara ( het vorige logeeradres). Barbara ging naar vrienden in Losser, dat was lekker uit de buurt, dus dat was precies wat je graag wilde met het schilderij. Het bevindt zich sinds gisteren bij de familie Prins. 

Verder kan ik je vertellen dat we het eerst in de buurt van de TV hadden gehangen, maar de kamer op zich is niet zo licht, en 's avonds had ik in die hoek geen lamp. Toen viel ons op, dat het erg zwart was, wel zag je dan nog wel het wiel, maar als het blauw niet zichtbaar is, dan krijg je een heel ander beeld. Dus na een week of zo hebben wij het opgehangen boven de tafel, daar is altijd licht. En daar hing het prima, de reacties van onze visites waren positief. We hebben er van genoten, en laten graag anderen weer genieten. Wij vinden het een goed initiatief.

Met vriendelijke groet, Miep en Jan

Reisverslag 4, 2e reis (29 september 2014, door Barbara Aartsen)

Beste Marianne,

Het blauwe schilderij is weer verhuisd.
Het hangt nu bij Jan en Miep van den Oever in Etten Leur.

​Met vriendelijke groet, Barbara

Reisverslag 3, 2e reis (mei 2014, door Els Heijdens)

Hierbij wil ik je even laten weten dat je schilderij inmiddels een plek heeft bij Barbara Aartsen, in Etten-Leur. Bedankt dat wij het mochten lenen. Je grafische kant was goed herkenbaar in het schilderij. Vanwege de kleur was het in eerste instantie moeilijk om een geschikte plek te vinden in huis, maar het is gelukt.

Bedankt en veel succes verder.

Hartelijke groet, Els Heijdens

Reisverslag 2, 2e reis (maart 2014, door Nellie Slooter)

Het schilderij heeft op onze mooie muur met Italiaanse structuur-verf  gehangen maar is weer verder op reis gegaan. Het is wel in Etten-leur gebleven. Het schilderij Wereldreis heeft op een paar plekken in huis gehangen maar bleek het beste tot zijn recht te komen op de grijze structuurmuur. Het heeft vast genoten van alle andere kunst in huis. De felblauwe kleur heeft met name indruk gemaakt. We wensen het een fijne Wereldreis toe.

Met vriendelijke groet, Nellie Slooter

Nieuwe wereldreis gestart voor schilderij 'Wereldreis' (oktober 2013, door Marjan Kolmeijer)

Na een korte 'vakantie' heeft 'Wereldreis' weer de koffers gepakt en is vertrokken voor z'n tweede omzwerving. Het schilderij is begonnen bij Marjan Kolmeijer in Etten-Leur, een kunstenares (www.marjankolmeijer.nl). Een impressie van Marjan als reisverslag: "Wereldreis” hangt heel mooi te hangen op een muurtje in mijn woonkamer! “Wereldreis” doet me denken aan een reis in de tijd! Vervlogen jaren – misschien wel eeuwen – roepen de foto’s van de ramen en de ronde koepel in me op. Iets wat geweest is en nog vaag zichtbaar en/of aanwezig is. De manier waarop de foto’s verwerkt zijn in het geheel, doet me denken aan de vergankelijkheid van het leven."

Groetjes, Marjan

Laatste reisverslag 1e reis (juni 2013, door Arte-Aparte)

In januari heeft "Wereldreis" zijn reis voortgezet vanuit Eazzypark en het is enkele weken te bewonderen geweest bij BJF Support in Eindhoven. Hier stopt voorlopig de 1e reis van Wereldreis en begin van dit jaar is het schilderij teruggekeerd naar de thuisbasis in de Home Gallery van Arte-Aparte voor een korte 'sabbatical'. Na de zomerperiode zal het schilderij zijn reis weer vervolgen.

Tiende reisverslag (20 december 2012, door Alex Cosijns, Eindhoven):

Het schilderij heeft bij ons op het kantoor bij "Oesters&Champagne" gehangen. Het idee (de wereldreis) en het schilderij hebben veel leuke positieve reacties teweeggebracht.

Wij nemen nu afscheid van het schilderij en hebben gezorgd voor een nieuw onderkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat ze er daar net zo van zullen genieten als wij hebben gedaan. Het schilderij is overgegaan naar Eazzypark in Eindhoven.Dit is een parkeerbedrijf voor Eindhoven Airport. Het hangt daar op kantoor waar het bewonderd kan worden door de vele reizigers die Eindhoven Airport aandoen.

Oesters&Champagne
www.oestersenchampagne.eu
Eindhoven

Negende reisverslag (13 september 2012, door Aerd de Boode, Maastricht):
Beste Marianne,

Het schilderij ‘Wereldreis’ heeft de afgelopen maanden in ons MecCafé gehangen en is door vele nationale en internationale gasten bekeken. Tussendoor is het 2 weken is Lanaken geweest en het zou eventueel naar Frankrijk gaan; dat is helaas niet gelukt. 

Op donderdag 13 september is het doorgereisd en sindsdien heeft de eigenaar van de firma "Oesters & Champagne", Alex Cosijns, het schilderij in bezit en hangt het op zijn kantoor te Eindhoven.

Aerd de Boode
Venue Manager

Locatie MECC
http://www2.maisonvandenboer.com/nl/corporate.aspx 

Achtste reisverslag (22 juni 2012, door Patrick Ummels, Kerkrade):

Beste Marianne,

Vanuit één van onze toeleveranciers hebben we jouw schilderij mogen ontvangen. Wij als Oseven zijn vaste partner van Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion. In het stadion beheren wij de verschillende ontvangst- en eventruimtes. Zo is Brasserie de Gele Kaart ook onderdeel van het stadion. Na even na te denken over een geschikte ruimte hebben we het schilderij in de Brasserie opgehangen op een zwarte (hoogglans) muur waar de blauwe kleuren optimaal tot hun recht kwamen. Iedere bezoeker die gebruik maakt van het sanitair kwam langs deze muur en kon dus op het gemak het schilderij bekijken, naast het schilderij hadden we de uitleg van het concept opgehangen.


Persoonlijk vond ik het een mooi schilderij op een passende plek. Ook het idee van de Wereldreis spreekt me enorm aan omdat het een "vrij" gevoel geeft en het plezier doet dat het schilderij nog steeds in goede staat verkeert!

Ik wens je veel succes met deze reis en zal zeker af en toe terug kijken op de site waar het schilderij inmiddels verblijft. De nieuwe thuisbasis wordt het Maastricht Exhibition and Congress Centre (MECC Maastricht).

Met vriendelijke groet,
Oseven, happening and food

Patrick Ummels
Vestigingsmanager 
Parkstad Limburg Stadion

Zevende reisverslag (15 mei 2012, door Silke Geerts, Hasselt (België):

Hoi Marianne,
 

Mise en Place
te Hasselt kan altijd wel een beetje kunst en kleur gebruiken. Er komen dagelijks gemiddeld 40 personen over de vloer en het viel hen ook onmiddellijk op. We hadden het schilderij tegen een rode wand hangen, centraal in kantoor waardoor het zeker positief opviel. Enkel al alleen het idee dat het schilderij reeds op verschillende plekken is geweest en nog op verschillende plekken zal komen, geeft al onmiddellijk een interpretatie weer. 

Kortom, mooi schilderij, mooi verhaal, fijn om eraan mee te werken. Het schilderij is nu doorgereisd naar het Roda stadion in Kerkrade.

Groetjes,
Silke 

Zesde reisverslag (10 april 2012, door Marijke Geerts, Schoten (België):

Hallo Marianne,

Het schilderij is inmiddels verhuisd naar het kantoor van Mise en Place in Hasselt, een uitzendbureau voor jongeren: www.miseenplace.eu.

Ik wil je alvast al hartelijk bedanken voor deze unieke kans. Tijdens de maand dat het schilderij bij mij thuis hing, heb ik heel veel postieve reacties gekregen. Ik zal zo snel mogelijk een reisverslagje schrijven en mailen.

Groetjes, Marijke

Vijfde reisverslag (04 maart 2012, door Kristien Jacobs, Merksem (België):

Hallo
Marianne,

Er zijn bij mij thuis wel wat mensen geweest die eerst dachten dat ik het schilderij zelf had geschilderd.  Het blauw dat je gebruikt, is mijn favoriete kleur! Vandaar vonden ze wel dat het bij mij paste. Mijn collega dacht zelfs dat het daarom op mijn pad was gekomen. :)

Het was ook leuk te horen wat voor verschillende dingen mensen erin zagen: een rad, de wereldbol, spinnen, glas in lood ramen van een kerk...

Ook ikzelf vond het passen in mijn leefruimte! Het stond er precies al jaren; over de hele lijn was het een leuk project om aan te hebben deelgenomen! Ik zal het zeker blijven volgen. Je schilderij zit vanaf vandaag bij een nieuwe "eigenares" in Schoten (B), Marijke Geerts.

Vriendelijke groeten, Kristien

Vierde reisverslag (23 januari 2012, door Talke Sietsma, Meerle (België):

Beste Marianne,

Het schilderij "Wereldreis" hing in mijn atelier en aangezien mijn atelier een 'winkel-atelier' is, konden bezoekers er ook van genieten.

Heel mooi hoe zo'n actie werkt; het schilderij krijgt zijn aandacht en zet discussie 'smaak' in! Deze discussie is prachtig; het is de jus van het leven.

Wat mij bekoorde, was de kleur blauw van het schilderij; mooi intens om in te verdwijnen. Donderdag 26 januari neem ik afscheid en breng ik het schilderij naar Kristien Jacobs in Antwerpen. ....verder zuidwaarts dus!

Je initiatief is mooi! Het delen van kunst, het wederzijds bevruchten. Je inspireerde mij om een collier op reis te laten gaan; dat is te volgen via rodepepercollier.waarbenjij.nu.

Groeten, Talke Sietsma, http://www.juweelatelier.com/ 

Derde reisverslag (23 december 2011, door Anita, Paul, Wies en Tjeu der Kinderen, Breda):

Hoi Marianne,

Wij, Anita, Paul, Wies en Tjeu der Kinderen, hebben het schilderij tot 21 december in huis gehad. De reacties liepen uiteen, maar waren bovenal heel positief. Aan de ene kant is het moeilijk je aan een werk te hechten dat maar een korte tijd bij je is. Aan de andere kant is het ook weer spannend dit werk in huis te hebben. Vooral het idee dat het schilderij een reis gaat maken waarvan niemand de route kan voorspellen, en waarvan het eind niet in zicht is, spreekt ons erg aan. Je bent dan toch ook onderdeel van die reis. Dat is een mooie gedachte, en het geeft je fantasie lekker de ruimte. 

Het werk is nu bij Talke Sietsma in Meerle, België. Zij geeft het daar een plaats in haar juweel-atelier. Het is dus nu de grens over, en het zal  hopelijk nog vele grenzen overgaan. 

F
ijne kerstdagen en al wat wenselijk is voor het nieuwe jaar, en bedankt dat we een stukje van de reis mochten meemaken. 

Groeten, Paul, Wies, Tjeu en Anita
www.paulderkinderen.nl

Tweede reisverslag (18 november 2011, door Josephine Broeders, Uden):

Beste Marianne, 

Jouw schilderij "Wereldreis" is van Clarine naar onze praktijk gekomen: Aude Sapere Uden. Wij hebben er van genoten en we vonden het zo ons interieur opvrolijken dat we een mail verstuurd hebben met de vraag of er nog meer mensen waren die schilderijen bij ons wilden hangen voor kortere of langere tijd. We hebben tot nu toe zes reacties gehad en donderdag 24 november komt de eerste kunstenaar in de dop. Ik ben van plan er foto`s van te maken en zal die naar je doorsturen als je dat leuk vindt.
 

Jouw "Tour du Monde" gaat naar een collega van Clarine en mij: Anita der Kinderen, zij woont in Breda. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de inspiratie die je ons gegeven hebt. En natuurlijk voor het prachtige schilderij dat wij in ons midden mochten hebben.

Warme groet, Josephine

Eerste reisverslag (19 oktober 2011, door Clarine van der Meeren, Rosmalen):

Op 19 september begon “Wereldreis” aan de eerste etappe. Nog dicht bij huis, hier in Rosmalen. Een kans voor ons om te genieten van een prachtig schilderij in de diepblauwe kleuren, waar Marianne veel mee werkt.

Ik heb het in onze hal gehangen. De hal is neutraal van kleur waardoor het blauw goed tot zijn recht kon komen en de hal wordt tevens gebruikt als wachtruimte voor mijn praktijk voor Klassieke Homeopathie. Op deze manier konden er meer mensen van genieten. Leuke reacties gekregen vooral op het idee van het “couch-surfing”. De vier weken waren zo voorbij. Een volgend gastgezin was zo gevonden. Van Marianne had ik een lijstje met namen van geïnteresseerden, maar ik wilde niet “terug naar start”. Ik heb zelf rondgemaild en kreeg ook veel enthousiaste reacties. 

Het schilderij is nu (19 oktober 2011) doorgereisd naar Uden en hangt bij Josephine Broeders, vriendin en collega homeopaat, in de praktijk. Ik ben benieuwd waar het allemaal nog terecht gaat komen. Goede reis!

Start 1e wereldreis: 19 september 2011:
Mijn schilderij “Wereldreis” (zie de foto hieronder of klik hier voor een grotere foto) is inmiddels aan zijn wereldreis begonnen. De bedoeling is dat het werk steeds een maand op een en hetzelfde adres verblijft. Degene die deze "logé" onderdak verleent, zoekt vervolgens zelf een geschikte opvolger voor de maand erna. De desbetreffende informatie (naam en nieuwe locatie van onderdak) en tevens een reactie over het verblijf wil ik dan graag via de mail ontvangen. Op deze pagina van mijn website zal ik de naam, locatie en de eventuele reacties als een reisdocument gaan verwerken.


 

Deze ‘kunstuitleen’ is dus verder helemaal gratis (en zonder verdere verplichtingen behalve zorgzaam in huis opnemen en na een maand doorgeven) en ik ben heel erg benieuwd hoe zo’n reis zal gaan verlopen.

Het schilderij is op maandag 19 september 2011 aan zijn reis begonnen bij Clarine van der Meeren in Rosmalen. Zie verder naar boven voor de reisverslagen.

 

 

  Terug naar begin van de pagina 

 

  

 

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 juli 2021
Hebt u vragen of opmerkingen over deze site, 
neem dan contact op met marianne@arte-aparte.com.
© 2003 Arte-Aparte. Alle rechten voorbehouden.
Ingeschreven bij KvK onder nummer 76931498 (Arte-Aparte)
BTW-id: NL003146425B40