Over

Welkom op mijn website!


Hallo, mijn naam is Marianne en ik ben opgeleid als grafisch vormgever. Na aanvullende Summerschools en workshops in 2000 heb ik besloten mij vooral te richten op mijn werk als professioneel kunstenaar.

Vanaf die tijd maak ik foto-/acrylcollages waarin belangrijke fotodetails en textuurmaterialen gefragmenteerd en verwerkt zijn in een totaal nieuwe compositie in diverse lagen acrylverf. Mijn kleurgebruik is soms gericht op rustige, aardse kleuren, een andere keer is de uitwerking zeer explosief.

In 2003/2004 heb ik een jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Terug in Nederland was enkele jaren mijn huis ingericht als Home-Gallery, waar ik regelmatig activiteiten en (kunst)ontmoetingen organiseerde. Deze activiteiten waren vaak verbonden aan een sociaal-maatschappelijk doel.

In 2018/begin 2019 woonde ik in Olst en werkte vanuit mijn ‘Atelier Arte Aparte’. Naast deelname aan kunstroutes en kunstmarkten exposeerde ik ook vanuit hier weer in- en extern. Momenteel zit ik even ‘between ateliers’ en werk ik vanuit mij thuislocatie in de mooie Hanzestad Deventer.


De kennis uit mijn opleidingen op het terrein van kunst, fotografie en interieurstyling vermengen zich in mijn foto- en acrylcollages. In (foto)beeld, texturen en kleur komen mijn grafische passie en kennis sterk naar voren, wat een geheel eigen stijl is geworden. Vaak kies ik architectuur als onderwerp.

Neem een kijkje op mijn website of social media om een beeld te vormen van mijn werk en techniek.

FB: Marianne Breugelmans, Arte-Aparte

LinkedIn: Marianne Breugelmans

Instagram: MilouMB