Over

Welkom op mijn website!

Hallo, mijn naam is Marianne, ik ben opgeleid als grafisch vormgever en ben in 2000, na aanvullende Summerschools en workshops, aan de slag gegaan als professioneel kunstenaar onder de naam Arte-Aparte.

Vanaf die tijd maak ik foto-/acrylcollages waarin ik belangrijke fotodetails en textuurmaterialen verwerk in vele lagen acrylverf. De kennis op het terrein van kunst, fotografie en interieurstyling vermengt zich in een nieuwe, mysterieuze compositie van beeld, textuur en kleur. Vaak kies ik als onderwerp architectuur.

Soms sla ik even een andere weg in en ga ik intuïtief aan de slag en maak dan abstracte werken. De verf breng ik aan met penselen, rollers, spatels en sponzen. Ik werk dan, in tegenstelling tot mijn foto-/acrylcollages, helemaal vrij zonder een vooropgezet plan.

In mijn kleurgebruik, gebaseerd op de oude meesters, kies ik soms voor rustige, aardse kleuren; een andere keer is de uitwerking contrastrijker.

In 2003/2004 heb ik een jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Terug in Nederland was mijn Home-Gallery/Atelier Arte-Aparte een ontmoetingsplek waar ik regelmatig (naast deelname aan kunstroutes, kunstmarkten en in- en externe exposities) diverse activiteiten en kunstontmoetingen organiseerde. Deze activiteiten waren vaak verbonden aan een sociaal-maatschappelijk doel.

Momenteel zit ik even ‘between ateliers’ en werk ik vanuit mijn thuislocatie in de mooie Hanzestad Deventer.

Neem een kijkje op mijn website of social media om een beeld te vormen van mijn werk en techniek.

FB: Marianne Breugelmans, Arte-Aparte

LinkedIn: Marianne Breugelmans

Instagram: MilouMB